IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 - Megjelenítés (angol változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 - Megjelenítés (angol változat) e-book

80 oldal/3,9 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-984-7

Betekintés a könyvbe!

A ZWCAD Classic 2015, a korábbi változatokhoz hasonlóan, két térrendszerben, modell- és papírtérben dolgozik. A fejezet e terek alkalmazásával és azokkal a parancsokkal foglalkozik, amelyek a rajz képernyős megjelenítésével foglalkoznak. Ezek a működést befolyásoló, korábban ismertetett parancsokon túli, az előző változatokból is ismert képernyővezérlő parancsok a View menüben, illetve eszköztárakon kaptak helyet.

ZWCAD Classic 2015 - Kezdő lépések (angol változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 - Kezdő lépések (angol változat) e-book

142 oldal/4,0 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-983-0

Betekintés a könyvbe!

A ZWCAD Classic természetesen biztosítja a .dwg formátummal való teljes támogatást, sőt ez a formátum a program natív formátuma. Emellett csaknem az összes AutoCAD parancsot, azok eredeti paraméterezésével, promptjaival, rendszerváltozóival ismeri, AutoLISP, Diesel stb. nyelveken továbbfejleszthető, felhasználói felülete a klasszikus, menüszerkezetet alkalmazó felhasználói felületet követi.

Mérnökök, tervezők, műszaki szerkesztők és rajzolók olyan eszközöket kapnak ezzel a szoftverrel kezükbe, amelyekkel más tervezőrendszerek nem, vagy csak elvétve rendelkeznek. A ZWCAD Classic minden síkbeli rajzszerkesztési funkció mellett még a térbeli modellezési feladatokhoz tartozó utasításokkal is rendelkezik. Ugyanakkor programozható és külső adatbázisokhoz is kapcsolható. E funkciók teszik a gyakorlott felhasználók számára igen hasznossá a programot (akár saját, akár a világszerte több ezer független fejlesztő alkalmazásait, építészeti, gépészeti, kultúrmérnöki stb. rendszereit is futtathatjuk ZWCAD Classic környezetben).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a ZWCAD Classic 2015-ös változatának használatához szükséges alapvető tudnivalókat.

ZWCAD 2018 - Megjelenítés (magyar változat)

Ajánljuk: ZWCAD 2018 - Megjelenítés (magyar változat)

84 oldal/3,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-20-6

Betekintés a könyvbe!

A ZWCAD 2018, a korábbi változatokhoz hasonlóan, két térrendszerben, modell- és papírtérben dolgozik. A fejezet e terek alkalmazásával és azokkal a parancsokkal foglalkozik, amelyek a rajz képernyős megjelenítésével foglalkoznak. Ezek a működést befolyásoló, korábban ismertetett parancsokon túli, az előző változatokból is ismert képernyővezérlő parancsok a Nézet menüben, a 2017-es verzióban megjelent szalagfülön, illetve eszköztárakon kaptak helyet. Sajnos, a régebbi verziókból megismert légi nézet áttekintőablak megszűnt.

ZWCAD Classic 2015 - Fóliák, tulajdonságok (angol változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 - Fóliák, tulajdonságok (angol változat) e-book

74 oldal/2,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-982-3

Betekintés a könyvbe!

Az előző kötetekben megismerkedtünk a ZWCAD programmal létrehozható egyszerűbb rajzelemekkel. A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak azok színei, vonaltípusa és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ebben az e-book kiadványban áttekintjük, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.

ZWCAD Classic 2015 - Blokkok, Xrefek (angol változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 - Blokkok, Xrefek (angol változat) e-book

63 oldal/1,8 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-981-6

Betekintés a könyvbe!

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csopor­tokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre.

A feliratozás léptékezési szolgáltatásokkal a nézetablakok léptéktényezőjétől függő módon mindig helyesen (és akár más, odaillő tartalommal) megjelenő szöveget, méreteket, tételszámot, blokkot, attribútumot, sraffozást hozhatunk létre. Többsoros attribútumokat is létrehozhatunk.

ZWCAD Classic 2015 - Testre szabás (magyar változat) e-book

ZWCAD Classic 2015 - Testre szabás (magyar változat) e-book

135 oldal/1,9 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-977-9

Betekintés a könyvbe!

Elektronikus könyvünk a ZWCAD Classic 2015-ös verziójának munkastílusunkhoz optimálisan igazodó beállításával foglalkozik. A kötet gyorsreferenciaként is használható, mivel szerepel benne a program összes – túlnyomó részben AutoCAD kompatibilis – parancsa, ikonja, billentyűkombinációja.

ZWCAD 2018 - Kezdő lépések (magyar változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD 2018 - Kezdő lépések (magyar változat) e-book

140 oldal/4,0 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-19-0

Betekintés a könyvbe!

A ZWCAD 2018, mint műszaki rajzoló, tervező program, természetesen biztosítja a .dwg formátummal való teljes támogatást, sőt ez a formátum a program natív formátuma. Emellett csaknem az összes AutoCAD parancsot, azok eredeti paraméterezésével, promptjaival, rendszerváltozóival ismeri, AutoLISP, Diesel stb. nyelveken továbbfejleszthető, felhasználói felülete a klasszikus, menüszerkezetet alkalmazó felhasználói felületet követi.

Mérnökök, tervezők, műszaki szerkesztők és rajzolók olyan eszközöket kapnak ezzel a szoftverrel kezükbe, amelyekkel más tervezőrendszerek nem, vagy csak elvétve rendelkeznek. A ZWCAD minden síkbeli rajzszerkesztési funkció mellett még a térbeli modellezési feladatokhoz tartozó utasításokkal is rendelkezik. Ugyanakkor programozható és külső adatbázisokhoz is kapcsolható. E funkciók teszik a gyakorlott felhasználók számára igen hasznossá a programot (akár saját, akár a világszerte több ezer független fejlesztő alkalmazásait, építészeti, gépészeti, kultúrmérnöki stb. rendszereit is futtathatjuk ZWCAD környezetben).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a ZWCAD 2018-as változatának használatához szükséges alapvető tudnivalókat.

A ZWCAD 2017-es verzió legnagyobb újdonsága volt a korábbiakhoz képest, hogy itt vezették be az AutoCAD programból már régóta ismert szalagos felhasználói felületet. Ezt a 2018-as változatban egészen testre szabhatóvá tették. Ugyanakkor nagy jelentőségű, hogy elkészült a program 64 bites kiadása is, a rajzhoz hangos jegyzeteket fűzhetünk, a programmal importálhatunk dgn fájlokat is. A programot jelenleg több mint 80 országban, több mint 550000 felhasználó használja.

ZWCAD Classic 2015 - Szövegkezelés (magyar változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 - Szövegkezelés (magyar változat) e-book

50 oldal/2,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-976-2

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a ZWCAD Classic 2015-ös változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit.

ZWCAD Classic 2015 Biblia (magyar változat) e-book

Ajánljuk: ZWCAD Classic 2015 Biblia (magyar változat) e-book

841 oldal/24 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-979-3

Betekintés a könyvbe!

Az IntelliCAD program képezi sok másik CAD program, így a ZWCAD alapját is.

A program az AutoCAD árának töredékéért szerezhető be (teljesen legálisan, az oktatási változat ingyen letölthető). Ehhez a programhoz is használhatók szakági (építész, épületgépész, ipari létesítmény és elektronikai) kiegészítők.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében most a többi CAD program bemutatásához hasonlóan a ZWCAD Classic 2015-ös változatát szintén több kötetben tárgyaljuk.

Az újdonságokat a ZWCAD Classic 2015 – Kezdő lépések című kötetben ismertettük. A ZWCAD Classic 2015 – Rajzelemek című kötet foglalkozik a rajz létrehozásával, az alapvető objektumok kialakításával (külön kötetben tárgyaljuk a szövegkezelést), a ZWCAD Classic 2015 – Fóliák, tulajdonságok kötet tárgyalja a rajzi rétegek kialakítását, felhasználási területeit és szempontjait.

A ZWCAD Classic 2015 – Blokkok, Xrefek című kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A ZWCAD Classic 2015 – Rajzmódosítás című kötet írja le a programmal létrehozott alapvető rajzelemek módosításának legkülönbözőbb típusait (a vágást, a nyújtást, a tükrözést, a megtörést, a letörést stb.).

A ZWCAD Classic 2015 – Rajzméretezés című kötet tárgyalja a műszaki rajzok esetében lényeges funkciót, a rajzok beméretezését. A szövegek kezelésére külön, a ZWCAD Classic 2015 – Szövegkezelés című kötetben térünk ki.

A ZWCAD Classic 2015 – Megjelenítés című kötet foglalkozik a rajz különböző képernyős és nyomtatási megjelenítési módjaival, a rajzgépek használatával.

A ZWCAD Classic 2015 – Változók, lekérdezések című kötetben a működést szabályozó és információs rendszerváltozók használatát mutatjuk be. A program testre szabásának, a méretezés, szövegkezelés bemutatása szintúgy külön kötetekbe kerültek.

A ZWCAD Classic 2015Biblia kötet egyben tartalmazza mindazt, amit a külön kiadott kötetek részenként.

Mérnökök, tervezők, műszaki szerkesztők és rajzolók olyan eszközöket kapnak ezzel a szoftverrel kezükbe, amelyekkel más tervezőrendszerek nem, vagy csak elvétve rendelkeznek. A ZWCAD Classic 2015 minden síkbeli rajzszerkesztési funkció mellett még a térbeli modellezési feladatokhoz tartozó utasításokkal is rendelkezik. Ugyanakkor programozható és külső adatbázisokhoz is kapcsolható. E funkciók teszik a gyakorlott felhasználók számára igen hasznossá a programot (akár saját, akár a világszerte több ezer független fejlesztő alkalmazásait, építészeti, gépészeti, kultúrmérnöki stb. rendszereit is futtathatjuk ZWCAD környezetben).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a ZWCAD Classic 2015-ös változatának használatához szükséges, szinte valamennyi tudnivalót, azaz egyetlen könyvben foglalja össze a külön kiadott – fentebb említett – tíz kötetet.

Könyveinkben a program összes lehetőségét igyekeztünk ismer­tetni, számos esetben azonban terjedelmi okokból a bemutatás mélysége nem érhette el az eredeti (bár nyilván jóval drágább) kézikönyvekét. Minden olyan esetre, ami­kor az adott problémát nem tudjuk elég világosan megérteni ebből a könyvből, java­soljuk a program oktató rendszerének, illetve a gyári kézi­köny­veknek áttekintését. Ezek megtekinthetők a program telepítő DVD-jén, illetve a programból, súgóból, a http://www.zwsoft.com vagy hazai forgalmazójának, http://www.cad-design.hu/ webhelyére utaló hiperhivatkozások útján. Sajnos terjedelmi okokból néhány fontosabb rész (például az adatbázis kapcsolatok, programozás leírása) is kimaradt, de előre jelezzük, hogy megfelelő érdeklődés esetén a programhoz kifejezetten tankönyv céljaira szolgáló, illetve a programozással, testre szabással kapcsolatos, az eddigieknél részletesebb kiadványok megjelentetését is tervezzük.

Az itt leírtak megértéséhez és alkalmazásához különösebb számítás­technikai ismeretekre nincs szükség, elegendő a Windows 7 –10 operációs rendszer alapfokú ismerete. A könyvet ajánljuk azoknak, akik kényelmesen, gyorsan, tetszetős formában, de az ipari és házi szabványokhoz ragaszkodva szeretnék elkészíteni terveiket, műszaki rajzaikat, amihez ezúton is sok sikert kívánunk.

ZWCAD 2017 - Blokkok, Xrefek (magyar változat) e-book

Ajánljuk: #ZWCAD 2017 - Blokkok, Xrefek (magyar változat) e-book

67 oldal/1,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-992-2

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csopor­tokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre.

A feliratozás léptékezési szolgáltatásokkal a nézetablakok léptéktényezőjétől függő módon mindig helyesen (és akár más, odaillő tartalommal) megjelenő szöveget, méreteket, tételszámot, blokkot, attribútumot, sraffozást hozhatunk létre. Többsoros attribútumokat is létrehozhatunk.