IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Windows 7: Aero felület

A számítógép teljesítményének növelése mellett nem elhanyagolható az sem, hogy ezeket az előnyöket hogyan fordíthatjuk magunk javára. Több új funkció kimondottan ezt a területet célozta meg. Ennek érdekében módosítottak a vezérlőeszközökön, készítettek érintőképernyős segédeszközöket, fejlesztették tovább az operációs rendszer kellékeit (melyeket külön kötetben tárgyalunk). A termelékenység növelése egy komplex fogalom, amely együtt jár a korábban ismertetettekkel, például a feladatok egyszerűsítésével is.

Az Aero felület a Windows 7 Home Premium, Professional és Ultimate kiadásaiban elérhető komplex szolgáltatás, amely magába foglal egyes megjelenítési elemeket, asztalhátteret, témát, ablakszínezést és átlátszóságot, de új navigációs, ablakkezelési technikákat is (lásd az ábrát).

Néhány témát betölthetünk a telepítőkészletből, de ilyeneket letölthetünk az internetről is. Az Aero-val együtt járó ablakkezelési technikát, a rázást, ablak félrerántását (pattintását), a Tálcán elhelyezett ikonokhoz tartozó dokumentumok mini ablakképébe betekintést korábban már említettük.


Az asztal jobb szélén találjuk az Asztal megjelenítése gombot, amelyre kattintva minden megnyitott ablakot ikonizált méretre kicsinyítünk, ha viszont csak a gomb fölé mozgatjuk a kurzort, akkor az ablakok átlátszóvá válnak: ez az Aero betekintés.

Bővebben

Windows 8 Biblia e-book

A Mercator Stúdió kiadó „Biblia” jellegű kötetei tartalmazzák az adott témában kiadott összes kötetet egy kis kiegészítéssel. Így most az első részben a rendszer alapjaival és újdonságaival, a második részben a Windows 8 rendszer alkalmazásához kapcsolódó legfontosabb és leggyakoribb parancsokkal, a harmadik részben a rendszer testre szabásával foglalkozunk. A negyedik részben a mappák, állományok és lemezek kezelésével, az ötödik részben a hálózati kapcsolatokkal, diagnosztikával és hibaelhárítással, a hatodik részben az operációs rendszer kellékeivel foglalkozunk, a hetedik rész példák, feladatok segítségével vezeti be az olvasót a Windows 8 használatába, melynek leckéi illeszkednek a korábbi részekhez.

Bővebben

Windows XP Professional - Testre szabás e-book

A kötet az operációs rendszer testre szabásával foglalkozik. Ez alatt értjük a munkastílusunkhoz legjobban igazodó felhasználói felület kialakítását és egyéb biztonságis és kényelmi beállításokat.

Bővebben