IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Ajánljuk: GIMP - A fotómanipulátor e-book

Ajánljuk: GIMP - A fotómanipulátor e-book

204 oldal/10,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-552-8

Betekintés a könyvbe!

A Photoshop a nyomdai előkészítés és kép­fel­dolgozás legelterjedtebb programja. Az amatőröknek a nyomdai előkészítésre alkalmatlan Photoshop Elements programot ajánlja az Adobe, mely program már maga is a 16. változatánál tart. A Photoshoppal szemben született nyílt forráskódú megoldás a GIMP (GNU Image Manipulation Program). E program előnye a többi, nyílt forráskódú képszerkesztő programmal szemben, hogy kezeli a CMYK színteret is, ismeri a legtöbb, leginkább elterjedt fájlformátumot (például még a Photoshop .psd formátumát, egy kiegészítő telepítésével a .raw formátumot is), ugyanakkor használható a Microsoft Windows mellett a Macintosh OS X, illetve Linux operációs rendszereken. Ezt a képszerkesztőt a legtöbb Linux disztribúció „alapból” tartalmazza.

A program azért egyelőre még nem éri el a Photoshop szintjét, de az amatőrök és a kezdő profik számára (akik különösen érzékenyek a költségekre) is megteszi.

Ezzel az ingyenesen, a https://www.gimp.org/downloads/ webhelyről letölthető programmal a nem professzionális felhasználók könnyen, gyorsan javíthatják digitális kamerából, vagy szkennerről származó képeiket, sőt olyan szolgáltatásokat is kiaknázhatnak, amelyekkel korábban csak a Photoshop program bírt.

AutoCAD LT 2016 - Szövegkezelés (magyar változat) e-book

89 oldal/3,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-404-0

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2016-os változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit (amelyek a bekezdéses szövegeknél kis részben megváltoztak az új verzióban, például szöveghátteret alkalmazhatunk és új szimbólumokat illeszthetünk be, többhasábos elrendezést alakíthatunk ki, frissíthető, illetve objektumtulajdonságokat leíró mezőket szúrhatunk be).

Bővebben