IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Ajánljuk: TurboCAD Expert 2017 - Testre szabás, beállítások e-book

Ajánljuk: TurboCAD Expert 2017 - Testre szabás, beállítások e-book

190 oldal/2,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-967-0

Betekintés a könyvbe!

Az Expert, vagyis professionalhoz közelítő változat számos olyan szolgáltatást (építészeti megoldásokat, öntisztító és „gyógyító” falelemeket, elforgatható nézetablakokat, mozgatható méretszövegeket, szkript és kényszerkezelést, anyag, fény, kamera beállításokat, rajzi kényszereket stb.) tartalmaz, amely a „sima” Deluxe, illetve LTE verzióból hiányzik. Ezek is megtalálhatók a TurboCAD Expert 2017 programban, de a TurboCADhez további szakági kiegészítők is kaphatók.

Köteteink a TurboCAD Expert változatát tárgyalják. Ez annyiban tér el a drágább TurboCAD Pro változattól, hogy sokkal szerényebb az építészeti eszköztára, nem alkalmazható a továbbfejlesztett speciális (Advanced) renderelés, a szilárdtest és felületmodellezése alapszintű, és nem készíthetünk digitális terepmodelleket sem.

Összességében ez a verzió a TurboCAD LTE és a TurboCAD Pro közé pozícionálható, bár több esetben pont az LTE változat nyújt fejlettebb szolgáltatást (például az építész rajzelemek számában), de ezeknek valószínűleg a fejlesztések időbeli egymás utánisága, és a verziók nem eléggé alapos összehangolása az oka.

A TurboCAD Expert 2017 – Testre szabás, beállítások című kötet ismerteti a program optimális használatához szükséges előkészítő munkákat, illetve a hordozható licenc használatát, valamint átfogó parancs-összefoglalót adunk, így ez a kötet bizonyos mértékig gyorsreferenciaként is használható.

Ajánljuk: TurboCAD Professional 2016 - Fóliák, tulajdonságok e-book

Ajánljuk: TurboCAD Professional 2016 - Fóliák, tulajdonságok e-book

69 oldal/2,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-723-2

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD 2016 Pro változatának fóliakezeléssel, objektumtulajdonság-módosítással kapcsolatos tudnivalóit. Bemutatjuk a vonalstílusok kezelését, létrehozását, egyéni tulajdonságok rögzítését, lekérdezését, a jelentéskészítést is, amelyre csak a professzionális változatban van mód.

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2016 - Kezdő lépések e-book

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2016 - Kezdő lépések e-book

143 oldal/5,8 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-883-3

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Deluxe 2016-os változatának alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. Tárgyaljuk a programtelepítés, indítás kérdéseit, a fájlkezelést, a rajzbeállítást, a felhasználói felület, valamint a rajzi segédeszközök kezelését, a projektek létrehozását, a koordinátarendszerek alkalmazását.

Köteteink a TurboCAD Deluxe változatát tárgyalják (melynek ára 29000 Ft körüli). Ez annyiban tér el a drágább (kb. 220000 Ft-os) TurboCAD Pro változattól, hogy sokkal szerényebb az építészeti eszköztára, nem alkalmazható a továbbfejlesztett speciális (Advanced) renderelés, a szilárdtest és felületmodellezése alapszintű, és nem készíthetünk digitális terepmodelleket sem.

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 - Rajzelemek e-book

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 - Rajzelemek e-book

135 oldal/3,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-916-8

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Deluxe 2017-esváltozatának rajzelemek létrehozásával kapcsolatos tudnivalóit. Ezek több helyen jelentősen bővültek a „sima” LTE verzióhoz képest, melyben például nem lehetett építészeti objektumokat létrehozni.

Összességében ez a verzió a TurboCAD LTE és a TurboCAD Pro közé pozicionálható, bár több esetben pont az LTE változat nyújt fejlettebb szolgáltatást (például a parametrikus tervezésben, az építész rajzelemek számában), de ezeknek valószínűleg a fejlesztések időbeli egymás utánisága, és a verziók nem eléggé alapos összehangolása az oka.

Köteteink a TurboCAD Deluxe változatát tárgyalják (melynek ára 29000 Ft körüli). Ez annyiban tér el a drágább (kb. 220000 Ft-os) TurboCAD Pro változattól, hogy sokkal szerényebb az építészeti eszköztára, nem alkalmazható a továbbfejlesztett speciális (Advanced) renderelés, a szilárdtest és felületmodellezése alapszintű, és nem készíthetünk digitális terepmodelleket sem.

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2016 - Fóliák, tulajdonságok e-book

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2016 - Fóliák, tulajdonságok e-book

57 oldal/2,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-882-6

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD 2016 Deluxe változatának fóliakezeléssel, objektumtulajdonság-módosítással kapcsolatos tudnivalóit. Bemutatjuk a vonalstílusok kezelését, létrehozását, tulajdonságok rögzítését is.

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 - Megjelenítés e-book

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 - Megjelenítés e-book

69 oldal/3,2 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-915-1

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Deluxe 2017 változatának megjelenítéssel, nyomtatással kapcsolatos tudnivalóit. Tárgyaljuk a nagyítás, rajzmozgatást, térbeli nézetek, elnevezett nézetablakok, a modelltér és papírtér kérdéseit is.

Bemutatjuk a valósághű megjelenést közelítő renderelést is, amelyet a View/Visual Styles almenü parancsaival kapcsolhatunk be. Ehhez használhatjuk a View/Lights almenüben beállítható fényeket is, amelyek létrehozását, beállítását is tárgyaljuk, ahogyan kitérünk az anyagok használatára, és a renderelési környezet beállítására is.

Ajánljuk: TurboCAD Professional 2015 Biblia e-book

Ajánljuk: TurboCAD Professional 2015 Biblia e-book

880 oldal/26,8 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-721-8

Betekintés a könyvbe!

A TurboCAD program is tökéletes alternatívát nyújt a vállalkozások számára a drága CAD szoftverekkel szemben, mert olcsó (természeteset a teljes birtoklási költséget – TCO – is figyelembe véve), teljes funkcionalitású 3D CAD alkalmazás.

Felhasználói felülete a régebbi (menüszerkezetes, tehát a Microsoft Office programokhoz hasonló szalagok nélküli) AutoCAD vonalat követi. Ennek megfelelően a menük, eszköztárak, de még a parancsok, gyorsgombok is hasonlók az AutoCAD-hez.

Különlegesség viszont a többi CAD programhoz képest, hogy itt a parancssor szerepét a parancsok kiadásában átvették az eszköztárak és menük, paraméterezésében teljesen átvette az Inspector eszköztár, így ebben a programban a parancssort hiába keressük.

A TurboCAD natív AutoCAD 2013 DWG formátum támogatással rendelkező, nagyteljesítményű, vektorgrafikus professzionális, 3D tervezőprogram, mely minimálisan Windows XP-t és 1 GB RAM-ot (64 bites rendszerhez 2 GB RAM-ot), 660 MB szabad merevlemez tárhelyet követel, tehát közepes az erőforrás igénye. A natív dwg formátum mellett kezeli még 40 egyéb formátumot is, valamint kompatibilis a DoubleCAD, CorelCAD, CorelDRAW, Sketch Up és Corel Designer programokkal is.

A kompatibilitásnak köszönhetően az elmentett rajzot folytathatjuk az AutoCADben is.

A 64 bites verzió egészen 32 GB-ig kihasználhatja a memóriát, sokkal gyorsabban képes dolgozni, mint a szintén elérhető 32 GB-os változat. A megjelenítést a RedSDK v3 grafikus motor gyorsítja.

A rajzok menthetők a saját TCW mellett a hagyományos AutoCAD R13 DWG, vagy DXF formátumon túl korábbi formátumban is, hogy a régebbi szoftverekkel dolgozó munkatársak és ügyfelek is megnyithassák azokat. Az átállás és a kompatibilitás támogatása érdekében a parancsok, parancs álnevek, ikonok általában megegyeznek a más CAD programokban használtakkal. Bár a TurboCAD saját munkaterület stílusában (Default workspace) a parancssor nem érhető el, a kompatibilitás és átállás megkönnyítése érdekében az LTE workspace munkaterület stílussal megjeleníthető a parancssor is. Könyveinkben mindkét megoldásra mutatunk példákat.

Alapvetően kétdimenziós tervezésre szolgál, de az AutoCAD LT-nél jobban elboldogul a szilárdtest modellezéssel is. Sőt, a programban építész objektumok egyszerű létrehozására, helyiségelrendezésre, látványtervezésre, fények beállítására, makrórögzítésre is módunk van. Ezek az építés objektumok az AutoCAD Architect alkalmazásával kompatibilisek.

Szintén használható az AutoCAD programokban megismert Properties palettának megfelelő Selection Info paletta, amely a rajzobjektumok kiválasztása mellett a rajzelemek tulajdonságainak beállítására, lekérdezésére is szolgál, csakúgy, mint a Property eszköztár.

Munkánkhoz saját koordináta rendszert alakíthatunk ki, amely lehet a szokásos derékszögű, Dascartes-féle, vagy poláris rendszerű. A térbeli modellek megtekintéséhez többféle 3D nézet használható.

Az LTE Pro, vagyis professional változat számos olyan szolgáltatást (építészeti megoldásokat, öntisztító és „gyógyító” falelemeket, elforgatható nézetablakokat, mozgatható méretszövegeket, szkript és kényszerkezelést, anyag, fény, kamera beállításokat stb.) tartalmaz, amely a „sima” LTE verzióból hiányzik. Ezek is megtalálhatók a TurboCAD 2015 programban, de a TurboCADhez további szakági kiegészítők is kaphatók.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében – hasonlóan az AutoCAD, CorelCAD, DoubleCAD könyvsorozatainkhoz –, a TurboCAD 2015 változatát több kötetben tárgyaljuk. A program használatához szükséges alapismereteket a TurboCAD 2015 – Kezdő lépések című kötetben ismertettük.

A TurboCAD 2015 – Rajzelemek című kötet foglalkozik a rajz létrehozásával, az alapvető objektumok kialakításával, a TurboCAD 2015 – Fóliák, tulajdonságok kötet tárgyalja a rajzi rétegek kialakítását, felhasználási területeit és szempontjait.

A TurboCAD 2015 – Blokkok című kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A TurboCAD 2015 – Rajzmódosítás című kötet írja le a programmal létrehozott alapvető rajzelemek módosításának legkülönbözőbb típusait (a vágást, a nyújtást, a tükrözést, a megtörést, a letörést stb.).

A TurboCAD 2015 – Megjelenítés című kötet foglalkozik a rajz különböző képernyős és nyomtatási megjelenítési módjaival, a rajzgépek használatával.

A TurboCAD 2015 – Rajzméretezés és szövegkezelés című kötetben a rajzméretezéssel és szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalók mellett bemutatjuk a működést szabályozó méretezési rendszerváltozókat is (amelyek egyébként nagyrészt AutoCAD kompatibilisek).

A TurboCAD 2015 – Testre szabás, beállítások című kötet ismerteti a program optimális használatához szükséges előkészítő munkákat, illetve a hordozható licenc használatát, valamint átfogó parancs-összefoglalót adunk, így ez a kötet bizonyos mértékig gyorsreferenciaként is használható.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Professional 2015-ösváltozatának alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. Tárgyaljuk a programtelepítés, indítás kérdéseit, a fájlkezelést, a rajzbeállítást, a felhasználói felület, valamint a rajzi segédeszközök kezelését, a projektek létrehozását, a koordinátarendszerek alkalmazását. E bevezető részek után térünk rá a rajzelemek létrehozására, fóliák, blokkok kezelésére, a megjelenítéssel, nyomtatással, valamint a rajzok beméretezésével kapcsolatos tudnivalókra, végül részletesen tárgyaljuk a program testre szabását. Így a Biblia kötet mindent egyben tartalmaz, amit a fentebb bemutatott kötetek külön.

Ajánljuk: TurboCAD Professional 2015 - Testre szabás, beállítások e-book

Ajánljuk: TurboCAD Professional 2015 - Testre szabás, beállítások e-book

190 oldal/2,6 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-720-1

Betekintés a könyvbe!

A TurboCAD natív AutoCAD 2013 DWG formátum támogatással rendelkező, nagyteljesítményű, vektorgrafikus professzionális, 3D tervezőprogram, mely minimálisan Windows XP-t és 1 GB RAM-ot (64 bites rendszerhez 2 GB RAM-ot), 660 MB szabad merevlemez tárhelyet követel, tehát közepes az erőforrás igénye. A natív dwg formátum mellett kezeli még 40 egyéb formátumot is, valamint kompatibilis a DoubleCAD, CorelCAD, CorelDRAW, Sketch Up és Corel Designer programokkal is.

A TurboCAD 2015 még az LTE Pro változatnál is sokkal több szolgáltatást nyújt (testre szabható, programozható, kezeli az építészeti objektumokat és 3D elemeket, ACIS testmodellezőt, Lightworks fotorealisztikus renderelőt stb.), ez megjelenik erőforrás igényében, méretében, és természetesen – kiszereléstől függően – 2-500000 Ft-os árában is.

A TurboCAD program is tökéletes alternatívát nyújt a vállalkozások számára a drága CAD szoftverekkel szemben, mert olcsó (természeteset a teljes birtoklási költséget – TCO – is figyelembe véve), teljes funkcionalitású 3D CAD alkalmazás.

Felhasználói felülete a régebbi (menüszerkezetes, tehát a Microsoft Office programokhoz hasonló szalagok nélküli) AutoCAD vonalat követi. Ennek megfelelően a menük, eszköztárak, de még a parancsok, gyorsgombok is hasonlók az AutoCAD-hez.

Különlegesség viszont a többi CAD programhoz képest, hogy itt a parancssor szerepét a parancsok kiadásában átvették az eszköztárak és menük, paraméterezésében teljesen átvette az Inspector eszköztár, így ebben a programban a parancssort hiába keressük (pontosabban a kompatibilitás és átállás megkönnyítése érdekében az LTE workspace munkaterület stílussal megjeleníthető a parancssor is).

TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 - Kezdő lépések e-book

Ajánljuk: TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 - Kezdő lépések e-book

148 oldal/5,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-914-4

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Deluxe 2017-es változatának alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. Tárgyaljuk a programtelepítés, indítás kérdéseit, a fájlkezelést, a rajzbeállítást, a felhasználói felület, valamint a rajzi segédeszközök kezelését, a projektek létrehozását, a koordinátarendszerek alkalmazását.

Köteteink a TurboCAD Deluxe változatát tárgyalják (melynek ára 29000 Ft körüli). Ez annyiban tér el a drágább (kb. 220000 Ft-os) TurboCAD Pro változattól, hogy sokkal szerényebb az építészeti eszköztára, nem alkalmazható a továbbfejlesztett speciális (Advanced) renderelés, a szilárdtest és felületmodellezése alapszintű, és nem készíthetünk digitális terepmodelleket sem.

TurboCAD Expert 2017 - Rajzméretezés és szövegkezelés e-book

Ajánljuk: #TurboCAD #Expert 2017 - Rajzméretezés és szövegkezelés e-book

89 oldal/2,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-965-6

Betekintés a könyvbe

Elektronikus könyvünkben a rajzméretezéssel és szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalók mellett bemutatjuk a stílusok használatát, a működést szabályozó méretezési alapbeállításokat is (amelyek AutoCAD kompatibilisek).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a TurboCAD Expert 2017-es változatának méretező és szöveges rajzelemek létrehozásával kapcsolatos tudnivalóit. Ebben a verzióban a bekezdéses szöveg rajzelem módosítását, formázását egyszerűsítették. Most az összes eszköz elérhető a Text Editor palettáról, viszont így feleslegessé vált a Character eszköztár.

A méretezési rendszerváltozók is módosíthatók a TurboCAD Explorer paletta Supported Files/Drawing_Defaults állományának szerkesztésével.