IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

ECDL - Táblázatkezelés Windows 10 - MS Office 2016 rendszerben

429 oldal/18,4 MB, formátum: PDF.

ISBN:  978-963-365-530-6

Betekintés a könyvbe!

A Táblázatkezelés modulban a jelöltnek bizonyítania kell, hogy érti a táblázatkezelés lényegét, jártas az alapvető táblázatkezelési fogalmakban, képes a személyi számítógépen futó táblázatkezelő alkalmazás kezelésére. Tudnia kell, hogyan végezze el a táblázat kialakításához és formázásához szükséges műveleteket. Képesnek kell lennie egyszerű matematikai és logikai műveletek elvégezésére a képletek és függvények használatakor. Néhány emelt szintű művelet ismerete is szükséges, például objektumok importálása vagy diagramok készítése.

Bővebben

Excel 2013: Inquire - munkafüzetek összehasonlítása A+AA-

Egyszerű  két munkafüzetet összehasonlítani a Nézet szalag Párhuzamos megjelenítés parancsával, azonban az Inquire szalagon ez esetben is használhatóbb megoldást találunk. Próbáljuk ki a következőket!

Megoldás:

  1. Nyissuk meg az összehasonlítandó munkafüzeteket!
  2. Kattintsunk az Inquire szalag Compare Files gombjára!
  3. Select Files To Compare párbeszédpanel Compare listájában válasszuk ki mit, a To listában válasszuk ki, mivel hasonlítunk össze!
  4. Ha szükséges, és erre figyelmeztet a program, a megfelelő gombokra kattintva mentsük a fájlokat!
  5. Az összehasonlítás működését, a megvizsgálandó elemeket az összehasonlító ablak bal oldalán jelölőnégyzetekkel kapcsoljuk be. Ezen ablakrész mellett jelenik meg az összehasonlítás eredménye (a színkódok jelzik az eltérés típusát), amelynek részleteit megtekinthetjük a helyi menü Show Details parancsával.

Bővebben