IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Photoshop Elements: Látványos hatások

A 9. változattól a szerkesztő Edit/Guided lapfülén többféle látványos képjavítási eszközt és képmanipulációs eljárást találunk, amelyekkel mun­kánk lépésről-lépésre támogatása mellett manipulálhatjuk képeinket.

Bővebben

#Photoshop #Elements 9: Stílusok másolása

A program 9. verziójába is hasznos újdonságok és továbbfejlesztések kerültek. Ezek egy része annyira új, hogy még a Photoshop CS5-ben, vagy a Lightroom 3-ban sincs megfelelő, hasonló funkció (például ilyen a stílusmásolás) vagy éppen a professzionális Photoshop CS5-ből került át a Photoshop Elementsbe (például ilyen a tartalomfüggő kitöltés).

A már sok mindenre (képjavítás, panorámakép készítés) használt Photomerge technológia egy újabb továbbfejlesztésének köszön­hetően rendkívül mértékben feldobhatjuk kissé unalmas, szokványos képeinket, ha arra egy mozgalmasabb kép hangulatát idéző stílust vagy akár a másik kép árnyalatait is átmásoljuk. A stílusmásoláshoz a szervezőben választjuk ki a módosítandó képet, majd a File/New/Photomerge Style Match paranccsal betöltött kép­szerkesztőben végezzük el a mintaképek betöltését, a stílus kiválasztását és másolását. Ezzel, mint a következő ábrákon látható, gyökeresen átalakítjuk a képet.


Bővebben: https://akonyv.hu/termek/photoshop-elements-2018-biblia/

Photoshop Elements: Hasonló képek keresése

Ugyancsak időt rabló, ha egy nagy képgyűjteményből kell kiválogatnunk a hasonló képeket, hogy a feleslegeseket – nem tökéleteseket – töröljük. A program a 10-es verziótól a szín- és alakzathasonlóság alapján segít megoldani ezt a feladatot is.


A keresés menete:
1.    Kattintsunk a munkaablakban az Organize ablakfülre!
2.    Az ablak bal felső sarkának Search listájában válasszuk a Visual Similarity Search elemet!
3.    A szervezőben válasszuk a Visual Search albumot!

4.    Válasszuk ki a megfelelő (mintát adó) képet, melyet húzzunk az ablak tetején megjelenő Find kereső dobozba!
5.    Tekintsük át a megjelenő keresési eredményeket! Kattintsunk az ablak tetején a Refine Search ikonra és finomítsuk a keresést a kiválasztott részlet színéhez (Color) vagy alakjához (Shape) hasonló elemek keresésével.

Bővebben

Photoshop Elements 2018 - Képszervezés és gyorsjavítás e-book

Ajánljuk: #Photoshop Elements 2018 - Képszervezés és gyorsjavítás e-book

313 oldal/20,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-01-5

Betekintés a könyvbe

A Photoshop a nyomdai előkészítés és képfeldolgozás legelterjedtebb programja. A Photoshop programok a professzionális fotósok, képfeldolgozók megbecsült eszközei, tudásuk mellett borsos áruk miatt is.

Az amatőrök a Photoshop Album és a Photoshop Elements programok előnyös szolgáltatáskészletét használhatják a Photoshop Elements 15.0 szoftverben. Ezzel az olcsó (körülbelül 30000 forintba kerülő) programmal a nem professzionális felhasználók könnyen, gyorsan javíthatják digitális kamerából vagy szkennerről származó képeiket, sőt számos olyan szolgáltatást is kiaknázhatnak, amelyekkel eddig csak a „nagy” Photoshop program rendelkezett.

A kötetet az újdonságok (13-as verzió: vizuális képkeresés, azaz tárgyak, személyek, azonos képek keresése, feliratok görbére és alakzatba töltése stb., 14-es verzió: automatikus pára és bemozdulás eltávolítás, új kreatív hatások, új “kézenfogva” megoldások, funkciók részleges átadása a Premiere Elements programnak stb., 15-ös verzió: arcátalakítás támogatása, háttér elmozdítása, képfestés, új hatások, új képjavítás, képkeresés, 2018-as változat: új automatikus kiválasztás, új hatások, új vezetett szerkesztések – zárt szemek kinyitása, háttér cseréje -, új diabemutató készítés) és a legfontosabb információk bemutatása után, a képek feldolgozásának szokásos menete szerint építettük fel, így először a képek szervezésével foglalkozunk, csak utána térünk rá az egyszerűbb, majd összetettebb képjavító, szerkesztő funkciók alkalmazására. A képek szervezésére ugyanis annak is szüksége van, aki képeit módosítás nélkül, csak nézegetni, rendszerezni, nyomtatni, postázni, archiválni szeretné. Ide tartozó alapművelet a képek betöltése és elmentése tetszőleges formátumban.

A könyv könnyebb kezelhetősége érdekében az eredetileg egyetlen kötetre tervezett anyagot a Photoshop programról szóló könyvünk esetében már bevált módszer szerint három kötetre bontottuk.