IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

OpenOffice 4 Calc - Függvények e-book

265 oldal/3,1 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-368-5

Betekintés a könyvbe!

Az OpenOffice csomag Calc alkalmazásával túlnyomó részben Excel-kompatibilis táblázatokat hozhatunk létre és kezelhetünk. Kötetünk a program mintegy 350 beépített függvényét példák bemutatásával tárgyalja, illetve kitér ez egyéni függvények készítésére is. Ezek között néhány olyat is találunk, amelyek a 4-es verzióban (illetve az Excel 2013-ban) jelentek meg.

Bővebben

Ajánljuk: OpenOffice 4 Draw - Rajzolás másképp e-book

201 oldal/9,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-366-1

Betekintés a könyvbe

Az ingyenesen elölthető OpenOffice csomag Draw alkalmazásával egyszerű és összetett rajzokat készíthetünk. A vektoros rajzokba táblázatokat, diagramokat, képleteket, képeket, betűbűvész és más OpenOffice-elemeket építhetünk be, velük egyszerűbb térhatású eredményt szolgáltató műveleteket végezhetünk. A kész vektoros rajzokat számos elterjedt képformátumba exportálhatjuk.

Bővebben

OpenOffice Writer: Nyomtatási elrendezés nézet

Ez az alapértelmezett üzemállapot (megfelel az MS Word Page Layout – Oldalkép, utóbb Nyomtatási elrendezés nézetének). Itt a valós sortör­delés valós laptördeléssel páro­sul (ha módosítunk az ablakméreten, a tördelés nem változik).

Ezt nevezik nyomtatott forma nézetnek is. Ekkor a képek és a hasábok az üres területekkel együtt a helyükön látszanak. Az ábrákat az elfoglalt hellyel jelzi a rendszer, ha a Képek be/ki ikont lenyomjuk. Ugyancsak látszanak a margók, a lábléc, a fejléc, a szedési tükör is. A nézetben hasz­nálható az összes szerkesztőművelet.

Bővebben