A Word 2010 programban nincs szükség mellékletek küldözgetésére vagy piszkozatok mentésére, lehetőségünk van a közös munkára közvetlenül a Word programon belül. Munka közben mindig értesülhetünk arról, hogy éppen kivel dolgozunk együtt, és a többiek a dokumentum melyik részét szerkesztik. Természetesen mindez csak a dokumentum tulajdonosának, létrehozójának biztonsági beállításai, engedélye alapján.

A több szerző által egyszerre szerkesztett ugyanazon dokumentum módosításai szinkronban lesznek. A szerzők zárolhatják a dokumentum megfelelő részeit, míg az adott területen dolgoznak.

Megosztott dokumentum megnyitásakor a Word automatikusan menti a példányt a gyorsítótárban, így kapcsolat nélküli módban módosíthatja azt, majd a hálózathoz való kapcsolódáskor a Word elvégzi a szinkronizálást. Ha az irodától távol dolgozunk, többé nem kell a helyi másolatok miatt aggódnunk vagy saját kezűleg össze­vetnünk a módosításokat, amikor visszatérünk munkahelyünkre. A megosztás előtt a dokumentumfelügyelő segítségével eltávolíthatjuk a bizalmas vagy személyes információkat (megjegyzéseket, verziókat, korrektúrákat, szabadkézi széljegyzeteket, rejtett szövegeket, dokumentumtulajdonságokat, egyéni XML adatokat, élőfejek és élőlábak adatait). A Megjelölés véglegesként paranccsal írásvédetté tehető a dokumentum (de ez kikapcsolható).

Bővebben