IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Ajánljuk: Corel PHOTO-PAINT 2018 - Kezdő lépések e-book

Ajánljuk: Corel PHOTO-PAINT 2018 - Kezdő lépések e-book

185 oldal/10,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-72-9

Betekintés a könyvbe!

Ebben a kötetben a program felhasználói felületének bemutatásával foglalkozunk, illetve a képszerkesztő prog­ram­nak azokat az alapszolgál­tatásait mutatjuk be, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működ­tetéséhez. Néhol, amikor nincs nagy eltérés a korábbi magyar változattól, átvettük korábbi kötetünk illusztrációit, mivel az ott olvasható információk jobban segítenek az angol nyelvű változat felhasználóin is, mintha hosszabban tárgyalnánk: mi látható a képen.

A 2018-ban megjelent CorelDRAW Graphics Suite 2018 csomag újdonságai:

 • Szimmetrikus rajzolást segítő eszköz jelent meg, amellyel valós időben tükrözve rajzolhatunk akár kaleidoszkóp-szerű ábrákat.
 • A rajzelemekhez és szövegekhez újszerű módon adhatunk árnyékot.
 • Átalakították a kitöltő minták és átlátszóságok beállítását.
 • A csomópontokat elrendezhetővé és igazíthatóvá tették.
 • Szabályozhatóvá váltak a vonalstílusok ismétlődésének helyei. Így a megszakadások, pontok a rajzelemek töréspontjaihoz, csúcspontjaihoz illeszthetők.
 • A rajzelemeken elmozdulás, mozgás hatását keltő effektust alkalmazhatunk. Ez nem rombolja az eredeti grafikát, az továbbra is a szokott eszközökkel módosítható.
 • A grafika néhány kattintással raszteres hatásokkal egészíthető ki.
 • A PhotoCoctail bevezetésével új képhatásokat kaptunk.
 • A képszerkesztőben bevezették az automatikus egyenesbe állítást, amellyel a ferdén tartott kamerával készített képek javíthatók.
 • Szintén a képszerkesztőben vezették be az automatikus perspektíva javítást.
 • Megjelent a Prep and Stretch dokkoló, amellyel a kép végható, vagy éppen csempeszerűen ismétlődővé tehető.
 • A dokumentumot legelterjedtebb webes tartalomkezelő rendszerbe, WordPressbe exportálhatjuk.
 • Új oktatóanyagok, tutorial videók jelentek meg.
 • A fényképeken a Corel Aftershot 3 HDR beállításait alkalmazhatjuk a nagy dinamikatartományú képek kialakításához.
 • Megváltozott az üdvözlő képernyő és a súgó is.

Könyvismertető: Corel PHOTO-PAINT 2018 - Képmanipuláció e-book

Ajánljuk: Corel PHOTO-PAINT 2018 - Képmanipuláció e-book

204 oldal/12,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5867-71-2

Betekintés a könyvbe!

Bár szinte minden, amit a programmal egy képen végezni tudunk manipulációnak számít, ezek mértéke szerint megkülönböztethetünk általános, az egész képre vonatkozó korrekciókat, helyi retusálást, drasztikus beavatkozásokat. E-könyvünkben ezekre, illetve az X6-os változatban megjelent Smart Carver eszközre, valamint a program összes újdonságára, köztük a gyógyecset használatára mind kitérünk.

Az e-book nem követi szorosan a professzionális fotósok által ajánlott képfeldolgozási folyamatot. Ennek oka az, hogy a könyv felépítésénél előbb a színkezelés alapismereteit tartottuk fontosnak tárgyalni, és csak később a kép manipulációjával, drasztikus átalakításával járó folyamatokat bemutatni. Eközben igyekeztünk a program teljességét is ábrázolni.

Ebben a kötetben a program leglényegesebb funkcióival, a képfeldolgozással, képkorrekcióval foglalkozunk. Mielőtt azonban e részeket tárgyalnánk, fontosnak tartjuk bemutatni azt is, hogyan kezeli a program a színeket, milyen színmódok közül választhatunk. Részletesen tárgyaljuk a rétegek, objektumok kezelését, valamint a képmódosító eszközök használatát.

Corel PHOTO-PAINT 2017 Biblia e-book

Ajánljuk: #Corel PHOTO-PAINT 2017 Biblia e-book

599 oldal/31,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-94-7

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk a programról szóló információk, tananyagok, ismertetések legteljesebb kiadása, felöleli a telepítéstől a képek átalakításán, maszkolásán át a testre szabásig terjedő tudnivalókat.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében továbbra is forgalmazzuk a négykötetes Corel PHOTO-PAINT 2017 e-könyv sorozatunkat, amelyet azonban most egyetlen kötetben adunk ki. Ez köszönhető az Adobe Acrobat 11. verziójának is, mellyel a kötetet kisebb méretben tudtuk előállítani.

A kötet végén összefoglaltuk azokat a webhelyeket, amelyeket tanácsos a programmal foglalkozóknak felkeresni (ez nem szerepel egyébként a külön kötetekben). Ezeken a webhelyeken ugyanis értékes tartalmat, műveleteket, ecseteket, tippeket, trükköket, technikákat, oktatóanyagokat, mintapéldákat találnak, valamint eljuthatnak olyan fórumokra is, ahol segítséget kaphatnak a felmerülő problémák megoldásához. Ehhez elegendő az e-könyv végén a megfelelő hiperhivatkozásra kattintani.

Corel PHOTO-PAINT 2017 - Testre szabás e-book

Ajánljuk: #Corel PHOTO-PAINT 2017 - Testre szabás e-book

143 oldal/2,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-93-0

Betekintés a könyvbe!

A testre szabási funkciókat munkakörnyezetünk alakítása érdekében alkalmazzuk, hogy az optimális legyen a könnyű, gyors munkavégzés és nem utolsósorban kellemes, ergonómiai feltételek szempontjából.

Ebben a kötetben a program kezelő felületeinek átalakítási lehetőségeiről esik szó. A testre szabáshoz hozzátartozik a rajzeszközök alapértelmezett tulajdonságainak beállítása is, amelyet az egyes rajzeszközök bemutatásánál korábban részleteztünk.

Itt a menüszerkezet és az eszköztárak, dokkolók, ikonok átalakítását, a program működésének alapvető befolyásolását tárgyaljuk. Csaknem ezer ikon elhelyezésével, funkcionalitásával gazdálkodhatunk. Újdonságként megváltoztatták az összes ikont és a felhasználói felület beállítási lehetőségeit.

A kötet a program gyorsreferenciájaként is használható, hiszen az összes ikont, menüparancsot bemutatjuk.

Corel PHOTO-PAINT 2017 - Kezdő lépések e-book

175 oldal/9,8 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-91-6

Betekintés a könyvbe!

Az első két fejezetben a raszteres képszerkesztőnek azokat az alapszolgáltatásait írjuk le, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működtetéséhez. Itt ismertetjük a legújabb változatban megjelent újdonságokat, a rendszer erőforrásigényét, a program telepítését és eltávolítását, a használathoz szükséges parancsok közül az alapvetőket (a megjelenítés, a fájlkezelés, raw konvertálás és az egyszerű objektumok létrehozásának parancsait), valamint a harmadik fejezetben a segítő és oktató rendszer alkalmazását, az online kapcsolatok elérését. A negyedik fejezetben a navigálás, nagyítás kérdéseivel foglalkozunk.

Bővebben