IT tippek

Informatikai tippek és trükkök a szoftverek hatékonyabb használatához.

Címkefelhő

Access: Továbbfejlesztett adatmegjelenítés 2.

Az adatok értelmezésében, egyértelmű követésében nyújt segítséget a minden második sor eltérő formázása, melyet először a 2007-es változatban használhattunk, de a 2010-es változatban kissé átdolgoztak.

Ekkor az Ürlap­eszközök/ Adatlap szalagfülön a háttérszíntől eltérő váltakozó színű sorokat listából választott színnel alakíthatjuk ki (lásd az ábrát).

Bővebben

Access: Továbbfejlesztett adatmegjelenítés

A 2010-es változatban megjelent új formázások nemcsak tetszetősebbek, de alkalmazásuk segíti a táblázatok értelmezését, követését is. Az űrlapok Adatlap nézetben az összegsorban megjeleníthető az oszlop adatainak összege, átlaga, darabszáma, maximuma, minimuma, szórása vagy varianciája (lásd az ábrát). Az összegsort a Kezdőlap szalagfül Összesítés parancsával szúrjuk be.

Ezt követően az értéket tartalmazó oszlopok aljára kattintva jelenítjük meg a listát, ahonnan kiválaszthatjuk az összegző függvényt. Az eredménycella melletti nyílra kattintva a számításhoz alkalmazott függvény könnyen lecserélhető.

Bővebben

Access 2013 - Adatbázisok létrehozása (angol változat) e-book

A kötetben részletesen bemutatjuk a relációs adatbázisok tervezését és létrehozását.

Az Access programmal alakítjuk ki az adatbázis táblázatait, objektumait, lekérdezéseit. Ezek elkészítése igen könnyű, kényelmes és kézenfekvő. A lekérdezések SQL (Structured Query Language) nyelvű megjelenítésére, összeállítására, elmentésére is lehetőségünk van az Access programban. A lekérdezések eredményeinek megjelenítésére listakép generátort, vagyis jelentésvarázslót alkalmazhatunk.

Bővebben